Monday, February 24, 2020

Bagaimana Eija mendapat duit FREE /EXTRA/BERJIMAT? #TipJimatEija

Salam,
Sekadar perkongsian rumusan bagaimana Eija mendapat duit FREE/EXTRA /BERJIMAT #TipJimatEija

1. Wahed Invest
Eija download app ni, menyimpan RM 100 dan masukkan referral code untuk mendapatkan RM 40 tapi bermula 25 Februari 2020 akan dapat RM 20. Nak dapat RM 20? Install dan masukkan :
Referral code: rosabd1 (Kalau tak masukkan referral code , tak dapat duit tu)
Pengalaman Eija? Klik SINI.





2.BigPay

Untuk BigPay, Eija install, dan awal2 kena topup RM 20 dulu serta masukkan referral code ..kemudian akan dapat RM 10 percuma.

Referral code: 4LBRSXK6ZJ
Bagaimana guna BigPay? Klik SINI

3. App SETEL

Penggunaan app Setel adalah untuk pengguna minyak PETRONAS. Eija baru mula guna baru-baru ini, dan setakat ini dah dapat RM 10 :) Bagaimana?
Guna referral code: 4d9ym [kena isi minyak RM 30 dlu & akan dapat RM 5 free]. Pastikan masukkan referral code tu. Selain itu, selesaikan challenges yang di sediakan dalam app. Jimat duit minyak :) Selain itu, boleh link kan kad mesra dalam app dan tukarkan point mesra kepada duit minyak #TipJimatEija

Jimat duit minyak :)


4. Boost App
Buat masa ini, ini merupakan e wallet yang paling Eija suka guna.Hehe. Kita kumpul Boost coin dan kemudian redeem  duit. Untuk tahun 2020, setakat bulan 2 ini Eija dah berjaya tebus RM 30 #TipJimatEija

Referral code: ros23cyf
Pengalaman Eija?Klik SINI

Duit extra :) Boleh beli KFC.hehe

5. ShopBack
Shopback ni dapat cash back balik. Ini untuk orang yang suka online shopping/purchasing. Boleh check company yang terlibat dengan cashback.
Nak daftar? Klik : https://app.shopback.com/mys?raf=Lcyzrc&slug=referred-signup-bonus
 (Bila guna RM 25 akan dpt RM 5 )

Pengalaman Eija? Klik SINI

Untuk setakat ini, berjaya kumpul dan withdraw RM 30..hehe :) #TipJimatEija



Alhamdulillah...Bila congak2 lebih RM 100 dah dapat :) Semua ini ambil masa dan bergantung kepada perbelanjaan kita.
Nanti Eija kongsi lagi...Cukup 5 cara ni dlu setakat ni :) Harap membantu.


No comments:

Post a Comment